Nieuwsbrief Food'OR

Volg ons op de voet, schrijf je nu in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, evenementen en themaweken.

0 € 0,00

Aanbod

Hummus met yuzu-olie

  • Thema Hapjes
  • Aantal personen

Recept

1) Laat de kikkererwten uitlekken en voeg alle ingrediënten toe aan een kom. Mix op maximale snelheid tot een dikke puree. De puree met soepel en fijn van structuur zijn. Indien nodig voeg je nog wat olijfolie toe. Eventueel extra zout en gemalen komijn indien gewenst.

2) Rooster enkele pijnboompitten in een pan zonder olie, zorg ervoor dat de pijnboompitten niet branden. Verkruimel een stukje kaas feta over de hummus, besprenkel met geroosterde pijnboompitten en een beetje verse peterselie en strooi er een beetje olijfolie met yuzu over.

Goed om weten

Je kan de komijn door oregano of tijm vervangen

Credits

O'med olive oil

The taste company

Ingrediënten

• 400 g gekookte kikkererwten

• 70 ml olijfolie met yuzu O-MED

• 60 ml water

• 1 teentje knoflook

• 1 theelepel gemalen komijn

• 2 theelepels zout

• 40 g geroosterde sesam

• 1 theelepel tahini

Om de hummus af te werken

• 50 g pijnboompitten

• 30 ml olijfolie met yuzu O-MED

• een bosje peterselie

• een stukje fetakaas